- نویسنده : مرتضی رحیمی اقدس
- بازدید : [۱۵۵۶] مشاهده
بدن انسان بهطور ذاتی قابلیت ترمیم بافتهای خود را دارد ولی در برخی از مناطق، این قابلیت بدن به حد کافی قدرتمند نیست. سلولهای جدید همیشه و در همه جای بدن بهمنظور جایگزینی سلولهای پیر و فرسوده تولید میشوند ولی با کهولت سن، این فرایند کند میشود.
حتی در افراد جوان نیز، در برخی از موارد بافت غضروفی سرعتترمیم پایینی دارد. عارضههای به خصوصی مانند آرتروزهای تخریبی میتوانند باعث ایجاد درد شدید در مفاصل شده که میتوان علائم این عوارض را به کمک داروهای مرسوم، بهطور موقتی از بین برد، ولی این داروها نمیتوانند خود عارضه را درمان کنند.
با کمک داروهای بازسازیکننده و روش پی آر پی (PRP) بدن بهسرعت خود را تغییر داده و مشغولترمیم بافتهای آسیبدیده میشود.
کلینیک دکتر رحیمی به انجام دقیق و ایمن تزریق پلاسمای غنی از پلاکت (پی آر پی) متعهد بوده تا بدینوسیله بتواند به بهبود سریعتر تاندونها و رباطهای مفاصل و کاهش دردهای مزمن و حاد کمک کند.
خون انسان عمدتاً از گلبولهای قرمز، گلبولهای سفید، پلاکتها و پلاسما تشکیلشده است. زمانی که خون را درون سانتریفیوژ قرار داده و آن را به لایههای مختلف تقسیم میکنند، پلاکتها در قسمتی به نام "بافی کوت" قرار میگیرند.
پلاکتها در لخته کردن خون به هنگام آسیب نقش اساسی داشته و به فرایند بهبودی بافتها کمک میکنند. زمانی که پلاکتها فعال میشوند، پروتئینهایی با مسئولیت تسریع بهبود را در خون آزاد میکنند که به آنها "فاکتورهای رشد" یا "سلولهای بنیادی" گفته میشود. زمانی که پلاسمای غنی از پلاکت یا پی ار پی به فرد تزریق شد، این فاکتورهای رشد سرعت بهبودی طبیعی بدن را افزایش میدهند. این امر با بالا بردن تراکم فاکتورهای رشد در منطقهی موردنظر میسر میشود. بافت آسیبدیده با سلولهای جدید جایگزین میشود که موجب افزایش توانایی حرکتی، بهبود عملکرد و کاهش درد خواهد شد. روش پی آر پی، تواناییترمیم ذاتی بدن را تقویت میکند.
بهمنظور حاصل شدن بهترین نتیجه از این روش درمانی، یک تا سه تزریق انجام میشود. معمولاً با تقبل هزینه روش prp و در فاصلهی 3 تا 4 هفتهای بین تزریقات، یک دورهی دارودرمانی با داروهای بازسازیکننده تجویز میشود. بااینحال ممکن است روند بهبودی به چندین ماه زمان نیاز داشته باشد.
فیزیوتراپی میتواند به تسریع فرایند بهبودی و کاهش درد پس از انجام تزریقات کمک کند. اثرات مفید و قابلتوجه فیزیوتراپی پس از چند هفته نمایان میشوند. بیماران معمولاً با بهبود دامنهی حرکتی مفاصل و تسکین درد، احساس بهتری خواهند داشت. بااینحال بسته به شدت عارضهی شما، ممکن است فرایند بهبودی آن به ماهها زمان احتیاج داشته باشد.
یک مطالعهی اخیر در خارج بیمارستانها که در مجلهی طب ورزشی چاپ شده است، نشان میدهد که از 22 بیمار مبتلا به آرتروز با میانگین سنی 55 سال، تمامی بیماران، رویهمرفته نتایج بسیار خوبی گرفته و درد آنها به مدت یک سال بهخوبی تسکین پیداکرده است.
همچنین در بیشتر بیماران، عملکرد آنها به طرز قابلتوجهی بهبود پیدا کرد.
اسکن MRI نشان داد که در 75 درصد از بیماران، تخریب بیشتر غضروف دیده نمیشود. این در حالی است که در افراد مبتلا به آرتروز، 4 تا 6 درصد از غضروفها هرساله تخریب میشوند. در این مطالعه، تزریق پلاسمای غنی از پلاکت (prp زانو) توانست از تخریب زانو در 75 درصد از بیماران بهطور کامل جلوگیری کند.
پی آر پی چگونه انجام میشود؟
چگونه برای انجام پی آر پی آماده شویم؟
پی ار پی یک روش درمانی سرپایی است که معمولاً در مطب پزشک انجام میشود. تنها عمل انجامشده برای آمادهسازی فرد برای عمل پی آر پی، ممنوعیت مصرف داروهای ضدالتهاب به مدت 1 هفته قبل از انجام PRP میباشد.
انجام این عمل در حدود 1 ساعت تا 90 دقیقه زمان میبرد که در طی آن خون شما گرفتهشده و فرایندهای لازم بر روی آن انجام میشوند. بیشتر افراد پس از انجام این عمل میتوانند به فعالیتهای عادی خود بازگردند.
